Tänään on suuri päivä täällä Espanjassa, kuninkaat, itämaan tietäjät tulevat ja tuovat lahjoja. Monissa perheissä vietetään sekä joulua että kuninkaiden päivää. Joulun vietto on aika uusi juttu täällä ja onkin perheitä joissa juhlitaan vain tietäjien tuloa.  Useat perheet ovat kuitenkin hankkineet lahjat sekä jouluna että tulevaksi yöksi.

1184736.jpg

Los Reyes Magos -  Kuninkaat tulevat siis illalla ja jakavat lahjat yön aikana koteihin. Aamulla kun herätään niin lahjat on tuotu koteihin, ehkä vielä siellä olevan kuusen alle.  Tänään illalla on kulkueita joissa kaikki kolme kuningasta kulkevat kylien ja kaupunkien katuja ja heittelevät lapsille karkkia sekä keräävät toivomuslistat/kirjeet lapsilta. Tätä suurta tapahtumaa seurataan kadun reunalla kynttilälyhtyjä polttaen, jotta kuninkaat näkevät kulkea....

1184744.jpg

Näitä kujia pitkin he kulkevat hevosineen ja kärryineen ja sitten päättävät matkansa kunnan - tai kaupungin talolle jossa pormestari tai kaupunginjohtaja pitää puheen.

1184750.jpg

Otetaan siis heidät vastaan samoin  kuin tämä uusi vuosi siivet avoinna vastaanottamaan mitä meille tälle vuodelle annetaan. Toivottavasti paljon onnea ja terveyttä jatkaa tätä matkaamme täällä, kuka missäkin päin tätä planeettaa.

1184747.jpg

Nyt nukkumaan että huomenna jaksaa juhlia kuninkaita.

1184737.jpg