Tänään olen ottanut aika paljon valokuvia, kun tuntuu ettei tämä kirjoitus jotenkin ota onnistuakseen. En oikein  keksi mitään kirjoitettavaa,  joten päätin, että kerron tästä päivästä ja ehostan  juttua tänään ottamillani valokuvilla.

Ollaan siis mökillä , tulimme eilen illalla.  Aamulla lähdin Paun kanssa ulos ja löysin upeita  maahan pudonneita käpyjä.

1034092.jpg

Ajattelin kerätä niiden kaveriksi joitain oksia ja löysinkin ihan kivoja aivan tästä mökin vierestä.

1034111.jpg

Eikö luonnosta löydykkin aivan uskomattoman kauniita asioita :)

Jatkoin sitten matkailua tässä päivässä ja lähdettiin kauppaan tai siis kauppahalliin tänne meidän kylille,  katselin parvekkeelta ennen lähtöä ja monet aikaisin heränneet olivat jo rantautuneet tuohon meidän lahdelle. Olavi muuten katseli pitkin hampain, kun itse ei ollut lähtenyt/päässyt veneilemään.

1034033.jpg

Korjaus edelliseen, ei tuo siis meidän lahti ole, vaan se joka näkyy terassilta.

Jatkettiin matkaa ja käytiin hallissa, meillä  on mukana kaksoset tietysti  ja toisen poikaystävä, joka kyllä nukkuu yläkerrassa ei siis likkojen  kanssa  samassa huoneessa ainakaan "vielä" .

Ostettiin erinäköisiä juttuja ja niistä laitan kuvia huomenna, mutta tässä vielä mitä tänään kokattiin tai siis Olavi kokkasi, vaikka minusta tuntuu että kokin avustaminen on kovempi homma kuin tehdä itse, pilkoin kaiken valmiiksi esim. valkosipulit, pähkinät , keksin ja persiljan. Keitin liemen pastaruokaan lisättäväksi. Pesin kaikki kattilat ja muutkin astiat , kokki hoiti vain kokkaamiisen.  Olin muuten ostanut jälkiruoan ja juoman myös. Cavaa  (espanjalaista shamppanjaa, joka on mielestäni yksi niitä Katalonian lahjoja muulle maailmalle ) ja ihania pullia, noita viimeisiä en itse maistanut ollenkaan, koska mun on ihan pakko laihtua tammikuuksi kun täytän pyöreitä, Haluan laittaa jonkun upean mekon päälle silloin, mutta tämä on jo toinen juttu.

1034052.jpg

Niin ja katoin myös pöydän, nyt varmaan jotkut miettii samaa kuin minä, että missä ne 15 v. kaksoset oli kun näitä hommia tehtiin. Ovat niin kiireisiä, etteivät ehtineet apuun ;(

1034059.jpg

Tässä tämä valmis sapuska, se on porsaankylkipaloista ja paikallisesta makkarasta ja pastasta tehty ruoka , joka valmistetaan paellapannussa. Erityisesti nuorten mieleen ja saikin heiltä kehuja.  Huomenna laitetaan sitten lammasta, joka myöskin ostetiin tänään. Laitan siitä huomenna kuvia ja kuvia hallista missä käytiin.

1034136.jpg

Tässä näitä käpyjä ja oksia Eskolta ja Merjalta lahjaksi saadulla alustavalla, tässä ne ovat vielä ilman maalausta. Tein vähän harjoituksia että miltä näyttävät.1034128.jpg

Kävimme siis kauppareissulla myös maalikaupassa ja ostin purkilliset kulta-ja hopea spayraita ja suihkailin niitä näiden käpyjen päälle.

1034144.jpg

Suihkuttelin kun vauhtiin pääsin, myös oksien päälle ja laitoin ne tuohon kynttilöiden viereen ja alankin jo pikku hiljaa päästä joulunodotus tunnelmaan,  siinä ehkä auttaa myös vähän tuo Cava jota olen nauttinut tässä kirjoittelun lomassa muutaman lasillisen...

Mukavaa lauantai-iltaa.

Huomenna lisää !