Suomen reissulla toissaviikolla olimme puusavotassa ystävien kanssa (siitä lisää myöhemmin) ja nautimme syksystä kävellen metsässä, ihastellen ja ihmetellen sen kauneutta ja sitä ihanaa tuoksua joka siellä on.

1003942.jpg 

Emmepä osanneet odottaa näin iloista yllätystä kun vasta olimme metsään saapuneet Paun kanssa, emmekä olleet edes kovin syvällä vaan aivan siinä tonttien vieressä ja sieltäpä kurkisteli nämä ihastuttavat Suppilovahverot. 

1003951.jpg 

Niitä sitten poimimaan, ensin kameralaukku täyteen, me kun emme olleet varautuneet tähän ylläriin. Seuraavaksi täytimme pari pientä mustaa muovista pussia, jotka on mukana Paun jätöksien keräämistä varten, tällä kertaa ne sitten täyttyivät suppiksista ja hyvään tarpeeseen olivat.

1003958.jpg

Tässäpä sitten saalis ja miten hyvää kastiketta siitä tuli. Olavi on siinä hommassa taitava ja laittaa  kastikkeeseen  mukaan koskenlaskija juustoa ja kevyt kermaa ja siinä meinaa mennä kieli mukana kun sitä syö. Saimmepa sitten vielä hieman lisääkin näitä vahveroita metsästä  ja ystävämme U ja D toivat vielä pussillisen kun D oli niitä käynyt poimimassa. Ne sitten pilkottiin yhteistoimin ja laitettiin pakastuspusseihin valmiiksi ja toimme ne tänne mukanamme. Makunautinoja siis tiedossa vielä muutaman kerran lisää täälläkin päässä.  Ajattelin että teen niistä jotain hyvää ja tarjoilen anopille suomen herkkua. Kiitos vaan kovasti ystäville.

Nyt tuli aivan hirveä nälkä katsellessa näitä kuvia ja muistellessa sienikastiketta ja muutenkin maha taitaa tietää että nyt on ruoka-aika. Lähdenpä tästä syömään nyt heti.